Preskoči na sadržaj

Završna konferencija projekta CRO-SI-SAFE sa spektakularnim završetkom

26.05.2023.

Danas, 26.5.2023. godine u Kumrovcu, u Villi Zelenjak Ventek održana je završna konfernecija projekta CRO-SI-SAFE. Predstavljene su realizirane projektne aktivnosti i rezultati, a oovm prigodom održano je i svečano potpisivanje Memoranduma o uspostavi CRO-SI-SAFE tima. Na kraju konferencije održana je i evakuacija zbog simulacije požara u tajnosti organizatora i suradnika iz DVD-a Klanjec i DVD-a Kumrovec, što je bilo posebno iznenađenje za sve prisutne tako da smo simbolično zaključili ovaj prekogranični projekt neupitne važnosti. Konferenciji su prisustvovali mediji, predstavnici regionalne i lokalne samouprave, hitnih spasilačkih službi, ustanova i društava koji se bave civilnom zaštitom, spašavanjem i sličnim te zainteresirana javnost za projektnu tematiku s područja djelovanja projektnih partnera.

Uz Zagorsku razvojnu agenciju kao vodećeg partnera imamo tri projektna i osam projektnih partnera iz Hrvatske i Slovenije. Projektni partneri su: Krapinsko-zagorska županija, Razvojna agencija Sotla i Općina Rogatec, dok su pridruženi partneri: Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Ministrstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske – Policijska uprava Krapinsko-zagorska, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Zlatar Bistrica, Zdravstveni dom Celje, Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, Gasilska zveza Slovenije i Razvojna agencija Savinjske regije.

Na konferenciji su govorili zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Ivana Šalković, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Općine Rogatec Martin Mikolič, zamjenica direktorice Rzavojne agencije Sotla i, konačno, voditeljica projekta i najzaslužnija osoba za realizaciju - Tanja Ivek iz Zagorske razvojne agencije. Svi si pozdravili ostavrene rezultate s naglaskom na provedne specijalizirane edukacije i nabavljenu opremu te ojačanu međusobnu prekograničnu suradnju hitnih službi iz Krapinsko-zagorske županije (HR) i Savinjske regije (SLO). Više o projektu saznajte na službenoj web stranici projekta.