Preskoči na sadržaj

Velik odaziv na konferenciji INVEST IN ZAGORJE - proglašeni nagrađeni start up tim i tim mladih poduzetnika

18.05.2023.

U prostorima Poduzetničkog centra KZŽ 17. svibnja 2023. održana je konferencija “Invest in Zagorje” u sklopu koje je održano natjecanje “Powering Health Innovation Pitch” startupova s inovativnim idejama za zdravstvenu industriju i natjecanje za učenike srednjih škola “Pitch timovi – kreiraj svoju budućnost”. Pobjednički timovi u jakim konkurencijama osvojili su vrijedne nagrade - 5.000 i 1.300 eura od strane Krapinsko-zagorske županije.

  • “Pitch timovi – kreiraj svoju budućnost”

Svoja rješenja problema i izazove u zdravstvenoj industriji predstavilo je devet timova mladih inovativnih poduzetnika – učenica i učenika zagorskih srednjih škola koji su se bavili različitim aspektima zdravstvenih problema, od tehnoloških rješenja do organizacijskih i poslovnih modela. Svaki tim imao je tri minute za predstavljanje svog proizvoda nakon čega im je stručni žiri u sastavu Igor Marinović (IN2 GRUPA), Filip Stipančić (LEAN startup), Siniša Šoštarić (Akromion), Poslovni klub Skup za Zagorje, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar te zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, postavljao pitanja kroz koja su oni imali priliku detaljnije objasniti na koji način bi njihov proizvod pomogao u zdravstvu. Najbolje rješenje dao je Tim For Efficas u sastavu Santana Barušić, Antonija Palatinuš, Karlo Jerneić i Jurica Črepinko s idejom za novu i bolju verziju proteze za donje udove. Timu je nagradu Krapinsko-zagorske županije od  1.300 eura uručila zamjenica župana Jasna Petek.  

  • "Powering Health Innovation Pitch"

U natjecanju je sudjelovalo 11 start-upova, koji djeluju u sklopu hrvatske zdravstvene industrije, prezentiralo svoje ideje i projekte. Stručni žiri je nakon predstavljanja ideja i njihovoj primjenjivosti u zdravstvu, ispitivanja i dodatnih pojašnjenja najboljom inovacijom proglasio onu startupa PsyFlux, koji je razvio personalizirani 3D implantat za rekonstrukciju defekata lubanje. Naime, godišnje se u Europskoj uniji izvodi između 10.000 i 20.000 operacija kranioplastike. Ovim se rješenjem, uz niži trošak i kraći operativni zahvat, poboljšava postoperativno stanje pacijenta. Za svoju inovaciju PsyFlux je od Krapinsko-zagorske županije osvojio nagradu od 5.000 eura, koju je pobjednicima uručio župan Željko Kolar. Osim novčane nagrade, pobjednički startup osvojio je i dva sata mentorstva s vrhunskim investitorima i stručnjacima Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela te studijsko putovanje u Berlin i nagradu Hrvatske gospodarske komore.

U završnom dijelu održan je i F***up chat na temu neuspjeha u profesionalnom i privatnom životu s renomiranim predstavnicima inovativnih poduzeća. 

Ponosni smo što smo kao partneri dio ove inovativne priče za poduzetnike naše Županije. Čestitke organizatoru Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije i svim sudionicima!

Više informacija o konferenciji pročitajte OVDJE.