Preskoči na sadržaj

Održana 6. sjednica Partnerskog vijeća za područje Krapinsko-zagorske županije

02.05.2023.

U utorak 2. svibnja 2023. godine je u prostorijama Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije održana 6. sjednica Partnerskog vijeća za područje Krapinsko-zagorske županije. Sjednicu je vodio predsjednik Partnerskog vijeća, Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, a dnevni red sjednice bio je:

  • Usvajanja zapisnika s 5. sjednice Partnerskog vijeća za područje KZŽ
  • Izvješće o provedbi Plana razvoja Krapinsko-zagorske županije 2021.-2027. za 2022. godinu
  • Izmjene i dopune Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske
  • Pregled novosti u strateškom planiranju u Krapinsko-zagorskoj županiji
  • Razno

U sklopu 2. točke dnevnog reda Ivan Sviben iz Zagorske razvojne agencije predstavio je izrađeno izvješće o provedbi Plana razvoja 2021.-2027. za 2022. godinu. Zagorska razvojna agencija, kao regionalni koordinator za područje Krapinsko-zagorske županije, odgovorna je za praćenje i izvještavanje o provedbi Plana razvoja. Praćenje provedbe Plana razvoja proces je prikupljanja, analize i usporedbe pokazatelja kojima se sustavno prati napredak realizacije jedanaest definiranih posebnih ciljeva i uspješnost provedbe definiranih mjera.

U sklopu točke 3. članicama i članovima Partnerskog vijeća prezentirane su izmjene i dopune Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske s naglaskom na izmjene koje se odnose na regionalnu i lokalnu razinu, a u sklopu točke 4. prezentirane su glavne novosti u strateškom planiranju u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U posljednjoj točki dnevnog reda članice i članovi Partnerskog vijeća imali su prilike iznijeti svoje prijedloge, komentare ili pitanja na obrađene teme.