Preskoči na sadržaj

Prijave na HEALTH IT akademiju otvorene do 15. rujna!

29.08.2022.

S ciljem stvaranja stručnjaka medicinske informatike s fokusom na poslove analitičara/konzultanta, testera ili Java programera, Z-MED digitalni inovacijski HUB u prostorima Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije u Krapini organizira HEALTH IT Akademiju. Na konferenciji za medije naglašeno je da je Krapinsko-zagorska županija kroz proces razvoja industrijske tranzicije RH identificirala zdravstveni sektor kao jedan od sektora u kojem ima najviše snage i najvećih potencijala.

Stoga je Poduzetnički centar početkom ove godine okupio više od 20 partnera u digitalni inovacijski HUB za zdravlje i medicinsku informatiku nazvan Z-MED, a jedna od aktivnosti digitalnog inovacijskog HUB-a je priprema kadrova koji će biti u mogućnosti razrađivati digitalna rješenja za zdravstvenu industriju ili biti aktivni sudionici tržišta rada. U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim urednom Krapina i našim partnerima osmišljena je ova akademija koja je prvenstveno namijenjena za nezaposlene osobe. Program obuhvaća 20 polaznika, deset za java programere s naglaskom na rješenja u sektoru zdravstva i deset polaznika za konzultante za medicinsku informatiku. Posebno kod ovog programa je da će sami polaznici raditi s vodećim tvrtkama koje već proizvode sofwere za zdravstveni sektor i sudjelovat će na praksi u našim zdravstvenim ustanovama. 

Edukacija počinje u listopadu i traje 5 mjeseci, a prijaviti se možete do 4. rujna. Inače, riječ je o mjeri „Osposobljavanje na radnom mjestu” i to je jedna od mjera HZZ-ove aktivne politike zapošljavanja čiji je cilj omogućiti nezaposlenim osobama stjecanje praktičnih znanja i vještina za obavljanje poslova na konkretnom radnom mjestu ili im pružiti priliku za obnavljanje izgubljenih vještina. Ciljana skupina su osobe koje su prijavljene u evidenciju Zavoda, a koje se osposobljavaju za specifične programe iz sustava visokih tehnologija, složenijih poslova više kvalifikacijske razine, za koje nema formalnih programa obrazovanja. U obzir dolaze osobe sa završenom najmanje četverogodišnjom srednjom strukovnom ili opće obrazovnom školom i osobe sa stečenim kvalifikacijama na visokoj školskoj razini, bez radnog iskustva na poslovima za koje će se osposobljavati. HZZ nositelju osposobljavanja pokriva troškove mentorstva i ostale koji bi se mogli pojaviti tijekom osposobljavanja. Za osobe iz ciljane skupine Zavod isplaćuje maksimalno 18 tisuća kuna po polazniku, a istaknuto je i da će polaznici dobivati novčanu pomoć, kao i putne troškove te troškove posebnog doprinosa za mirovinsko osiguranje. Prijavite se OVDJE

Više informacija o samom programu: https://poduzetnickicentar-kzz.hr/2022/08/11/health-it-akademija-2/