Preskoči na sadržaj

Projekt Grada Zaboka "ZA – bicikle" prošao na dm-ovom natječaju ZAJEDNO ZA ZELENE IDEJE

13.07.2022.

DM je u ponedjeljak uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800 tisuća kuna.

Među odabranima je i projekt Grada Zaboka 'ZA – bicikle', u sklopu kojeg će DM podržati postavljanje solarnog servisnog stupa za bicikle i stalka za bicikle u urbanom gradskom vrtu re – GARDEN.

Ispred Grada Zaboka, odluku o odabiru i sufinanciranju projekta preuzela je Valentina Đurek, pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i strateške projekte Grada Zaboka u društvu više stručne suradnice za opće poslove Maje Šimunić. - Iznimno smo ponosni što je naš projekt odabran među tristotinjak pristiglih prijava. Naš urbani park reGARDEN upotpunit ćemo solarnim servisnim stupom za bicikle koji će, vjerujemo, biti koristan svim biciklistima - istaknula je Đurek dodajući kako će u rujnu biti održana i sama prezentacija nabavljenog uz druženje.  

Na DM-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.

Više detalja pročitajte OVDJE.