Preskoči na sadržaj

Završna konferencija projekta BAIF

14.06.2022.

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine u Krapini je održana završna konferencija projekta BAIF - Business Angels Impact Fund, koji za cilj ima uspostavu novog financijskog instrumenta u Hrvatskoj za ulaganja s društvenim utjecajem. Nositelj projekta je Krapinsko -zagorska županija, a partneri su Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko -zagorske županije, Feelsgood Capital Partners i Hrvatska udruga poslodavaca.

Direktorica Poduzetničkog centra, Helena Matuša naglasila je važnost ovog projekta: „U ovih proteklih 18 mjeseci okupili smo jednu BAIF zajednicu, preko 100 start upova iz cijele Hrvatske koju smo proveli kroz našu e-učionicu i naučili ih kako da u svoje poslovne modele ugrade društvenu odgovornost i kako da ju mjere. To je ono što pitaju i investitori koje smo također povezali u Angel think tank. Glavni cilj projekta bio je stvoriti jedan novi financijski mehanizam koji će poticati investitorske aktivnosti naših poslovnih anđela i drugih investitora i to na način da u start up ulaže poslovni anđeo te BAIF fond u istom iznosu“.

Što se tiče samog projekta kroz 17 mjeseci rada rezultati su 5 nacionalno održanih turnusa poduzetničkog programa za izgradnju kapaciteta i investicijske spremnosti kroz koji je prošlo 120 startup-ova i poduzetnika početnika, 4 konferencije, 2 međunarodna povezivanja kao i brojna uspostavljena partnerstava uz kreirane podloge za uspostavu jedinstvenog financijskog mehanizma u Hrvatskoj.