Preskoči na sadržaj

Potpisan ugovor o gradnji Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu Zabok

29.04.2022.

U Dvorcu Bračak u srijedu, 27. travnja 2022. godine, održano je potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova dogradnje i rekonstrukcije Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, na kojem Zagorska razvojna agencija prati provedbu projekta.

Ugovor vrijedan 66,3 milijuna kuna potpisali su ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec i predstavnik izabranog izvođača radova direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić. Potpisivanju su prisustvovali župan Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, Ivana Kolar iz projektnog tima Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu Zabok te Jurica Kotarski iz Srednje škole Zabok. 

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovo pojedinačno naša najveća investicija nakon izgradnje Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

"Ovih 54 milijuna kuna neto je nama prije 2 mjeseca bilo bruto i to je nešto što se dogodilo na tržištu tako da će škola preko Krapinsko-zagorske županije podići kredit od 40 milijuna kuna kako bi ovu investiciju mogli uopće realizirati u roku. Mi smo s ovih 40-ak milijuna kuna htjeli završiti i prvu i drugu fazu. U ova dva i pol mjeseca dogodilo se toliko poremećaja na tržištu da je porast cijena toliko koliko bi koštala ova jednodijelna sportska dvorana zbog čega smo kontaktirali sva tri ministarstva koja su uključena u ovaj projekt. Zasad nismo našli rješenje, ali sam uvjeren da ćemo i to riješiti, ako nikako drugačije onda kao i često puta dosad – sami“ – zaključio je župan Kolar.

Direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić rekao je da će, s obzirom na dugogodišnje iskustvo tvrtke u građevini, sve radove provoditi prema najvišim standardima struke. „Budući da je projekt društveno značajan, poseban cilj nam je voditi ga na transparentan način u svim fazama radova. Unatoč trenutačnim izazovima na tržištu zbog nabavke materijala i poskupljenja cijena, uvjereni smo da ćemo usprkos tome uspješno provesti ovaj projekt i nadamo se uspješnoj suradnji između svih sudionika u gradnji“ – rekao je Pavlinić te napomenuo kako je uvođenje izvođača u radove planirano za 6. svibnja.

Ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec kazala je kako je ovo najveći trenutak za Srednju školu Zabok još od 1957. godine kada je započela s radom. „Kada je počelo rušenje bio je to emotivan trenutak za sve, a danas smo neizmjerno sretni jer počinje izgradnja naših novih prostora, nešto više od 5500 kvadratnih, a počeli smo s 1400 kvadrata 1957. godine. 20 učioničkih prostora bit će najsuvremenije opremljeno. Imat ćemo i kabinetsku nastavu, što nismo mogli u starom prostoru“ – rekla je ravnateljica Jurec te dodala kako će Srednja škola Zabok zahvaljujući ovom projektu dobiti nove kabinete i praktikume; ekonomska struka dobit će vježbeničku tvrtku, a turističko-ugostiteljski sektor dva praktikuma posluživanja i kuharstva s pratećim prostorima. Bit će tu i trening centar, mjesto okupljanja i usavršavanja polaznika obrazovanja odraslih, mentora i nastavnika, a u planu je i enološki podrum.

Više informacija i galeriju fotografija možete naći OVDJE.