Icon hamburger

"Poljoprivrednik za 10" - poziv na radionicu u Oroslavju

19.04.2019.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ruralni razvoj započela je s promotivnom kampanjom „Poljoprivrednik za 10“, koja se provodi u okviru mjere 10 „Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. Mjera se provodi u sklopu podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu, te je važno prenijeti informaciju korisnicima na terenu o novostima te mogućnostima provođenja IAKS mjera, odnosno ostvarivanja financijske potpore iz pojedinih tipova operacija (ili kombinacije više njih).

Cilj kampanje je podići svijest javnosti i potaknuti poljoprivrednike da zaštite i očuvaju okoliš na svojim poljoprivrednim gospodarstvima, koji nadilaze zakonski propisane zahtjeve ostvarivanjem prava na potporu kroz podmjeru 10.1., radi izgubljenih prihoda ili povećanih troškova u usporedbi s uobičajenom poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno poticanje većeg korištenja dostupnih mjera kroz IAKS mjere ruralnog razvoja, a koje doprinose očuvanju okoliša.

Ključna poruka je da se kroz zaštitu bio-raznolikosti također ostvari dodatna financijska potpora iz IAKS mjera Programa.

Povezano s tim, planirano je održavanje radionice u Oroslavju, Stubička cesta 65 (Društveni dom Gornje Oroslavje) u srijedu 24.04.2019. godine u 17:00 sati. Polaznici radionica dobiti će informacije o načinu korištenja IAKS mjera te odgovore na pitanja o novostima u IAKS mjerama u 2019. godini.

Za prijavu na radionice možete se prijaviti putem navedene POVEZNICE.

Za eventualna dodatna pitanja molimo kontaktirajte Odjel za promotivne aktivnosti Uprave za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede na e-mail adresu: PRR.promocija@mps.hr