Icon hamburger

Social Impact Award program

19.04.2019.

Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.

SIA Hrvatska kao licencirani nacionalni program provodio se od 2014. do 2016. godine. Ove godine ponovno ga je pokrenula ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika i potporna organizacija za razvoj društvenog/ impact poduzetništva u Hrvatskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi. Kroz ovakve strukturirane i korisnicima prilagođene programe potpore, fokusirane na edukaciju, umrežavanje i financijsku podršku, ACT Grupa omogućuje brzi rast poduzeća s pozitivnim društvenim utjecajem te povećava društveni utjecaj i investitora i poduzetnika.

Fokus ovog programa je na mladima od 14-30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Natječaj za poduzetničke projekte studenata i mladih je otvoren do 1. svibnja.

Ovaj strukturirani godišnji program omogućit će mladim timovima pred-inkubaciju (razvoj poslovnih ideja) i inkubaciju (razvoj i testiranje poslovnih modela), a najbolji među njima osvojit će i bespovratnih 10.000 kuna za početak poslovanja te sudjelovanje na SIA Summitu u Kijevu. Više informacija možete naći na http://act-grupa.hr/predstavljen-program-social-impact-award/, na službenoj stranici http://croatia.socialimpactaward.net, ili se javite direktno voditeljici programa Renati Glad putem e-maila na renata.glad@act-grupa.hr.