Preskoči na sadržaj

Održana 13. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije

10.12.2021.

U utorak, 7. prosinca 2021. u Krapini je održana 13. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije.

 

Predsjedavajuća PVTR KZŽ gđa Mirjana Jurman istaknula je kako su posljednjih nekoliko godina Lokalna partnerstva postala ključni pokretači razvoja lokalne zajednice u području zapošljavanja, a partnerski pristup na županijskoj/regionalnoj razini prihvaćen je u okviru nekoliko programa, posebice županijskih razvojnih partnerstava i županijskih gospodarskih i socijalnih vijeća. Važnost Lokalnih partnerstva za zapošljavanje ogleda se i u činjenici da su dosad raspisana tri natječaja vezana isključivo uz njihovo funkcioniranje te su u sklopu svakog natječaja odobrena sredstva za provedbu projekata na području Krapinsko-zagorske županije.

Na Skupštini je predstavljeno Izvješće o radu za 2020. i 2021. godine te aktivnosti koje su se odnosile na projekt ENTER u sklopu kojeg je usvojena Strategija razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2021 - 2027, održani coffee chatovi na teme „Ugrađivanje društvenog učinka u biznis” i „Kako se mjeri i uspoređuje društveni učinak“. U proteklom razdoblju održane su brojne aktivnosti koje pridonose ostvarenju ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala, a neke od njih navedene su u nastavku: ciklus radionica udruge UNUO na temu vrsta invaliditeta te načinima komunikacije i poučavanja učenika s invaliditetom, sudjelovanje učenika Srednje škole Zabok i škola partnera s profesorima – mentorima na 16. kuharskom natjecanju i festivalu gastronomije ''Biser mora'' u sklopu projekta „ReCeZa”, potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva „Zaželi“- program zapošljavanja žena - faza II, održano završno događanje u okviru projekta „Baltazar 4“ u Zaboku uz prezentaciju publikacije izrađene u okviru projekta, sudjelovanje u radnoj skupini projektnih partnera za definiranje uspostavljanja NEET Centara u KZŽ i Gradu Zagreba i definiranje programa rada NEET centara u sklopu projekta „Mladi mogu sve“, organiziran Znanstveni piknik u sklopu projekta „ZEZARA“.

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije, Karolina Barilar, predstavila je aktivnosti PVTR KZŽ obuhvaćene Planom rada za 2022. godinu te naglasila važnost projekata koji su u provedbi. Plan rada izrađen je na temelju dostavljenih podataka o aktivnostima u projektima koji su u provedbi no uz nove natječaje doći će do povećanja skupa aktivnosti u okviru novih projekata. Tajnica PVTR KZŽ Katarina Gršetić predstavila je na razmatranje i usvajanje Akcijski plan za 2021. godinu za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ za razdoblje 2021.-2027. godine. Akcijski plan služi kao sredstvo operacionalizacije i provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala te omogućuje strukturiran pregled aktivnosti potrebnih za provedbu Strategije u određenom razdoblju.

Nakon usvojenih Izvješća i Plana rada izvršen je izbor novog Upravnog odbora u sastavu:
• Jasna Petek - predsjednica
• Goran Vukmanić - zamjenik
• Karolina Barilar - član
• Darko Varga - član
• Josip Grilec - član
• Ivica Rozijan - član
• Ivana Radanović - članica
• Tajništvo: ZARA
    Tajnica: Katarina Gršetić

Predstojnik HZZ PU Goran Vukmanić predstavio je kretanja na tržištu rada za razdoblje I.-X. 2021., a ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec aktivnosti projekta „Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu“.

Dosadašnja predsjednica gđa Mirjana Jurman zahvalila je prisutnima na dosadašnjoj aktivnoj suradnji i nesebičnoj potpori u radu PVTR KZŽ te je istaknula značajne aktivnosti koje su se provodile i time opravdale postojanje.

Gđa Jasna Petek zahvalila je prisutnima na povjerenju za izbor, dosadašnjoj predsjednici na vođenju PVTR KZŽ te istaknula da ostvarenje zadanih ciljeva ovisi o suradnji i aktivnostima svih partnera odnosno svih dionika koji mogu utjecati na razvoj ljudskih potencijala.