Preskoči na sadržaj

Info dani i "Matchmaking event" za prva tri Poziva u okviru Programa “Energija i klimatske promjene“

29.10.2021.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u suradnji s relevantnim partnerima najavljuje dva događanja u cilju što bolje promocije Programa “Energija i klimatske promjene“ i pružanja relevantnih informacija za pripadajuće pozive:

  • Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije
  • Proizvodnja energije iz mora
  • Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije

 

  • Prvi su Info dani za predmetna tri poziva u tri različita grada:

✔ 4. studenoga 2021. u Osijeku

✔ 9. studenoga 2021. u Splitu 

✔ 11. studenoga 2021. u Zagrebu

U sklopu navedenih Info dana pružit će se najbitnije informacije o pozivima korisnim zainteresiranoj javnosti, a poglavito potencijalnim prijaviteljima. Online prijavni obrazac otvoren je do 2. studenog 2021. godine u 12.00 sati, s time da je već dostupan program dnevonog reda u Osijeku, dok će za preostala dva grada biti objavljen naknadno.

  • Drugo je virtualno događanje Matchmaking event, koje će se održati 5. studenoga 2021. sa svrhom povezivanja potencijalnih prijavitelja iz Republike Hrvatske i zemalja donatora – Norveške, Islanda i Lihtenštajna. Online prijavni obrazac otvoren je do 3. studenog 2021. godine. 

 

Događanje zajednički organiziraju Innovation Norway, Upravitelj Fonda za Program Business Development and Innovation Croatia i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Upravitelj Programa Energija i klimatske promjene, u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Prihvatljivi prijavitelji su svi pravni subjekti, javni ili privatni, komercijalne ili nekomercijalne organizacije te nevladine organizacije osnovane kao pravne osobe u Republici Hrvatskoj, a projektni partneri, osim hrvatskih, mogu uključivati i pravne osobe osnovane u državama donatorima. Projekti ugovoreni u sklopu poziva sufinanciraju se sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. u iznosu do 85%.

Pozivi na dostavu projektnih prijedloga otvoreni su do 29. studenoga 2021. godine.