Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Sustav mentorstva i upravljanje karijerama

Mamforce3
02.09.2021.

Kako bi se postigla što brža samostalnost i što bolja integracija novozaposlenih kolega u tim, Zagorska razvojna agencija gradi sustav mentorstva. Zamisao o građenju sustava mentorstva razvijena je tijekom uvođenja MAMFORCE standarda u poslovanje Zagorske razvojne agencije i dio je cjelokupnog akcijskog plana razvoja sustava poslovanja prema MAMFORCE standardu. Pružanje podrške novim radnicima pri uvođenju u posao i njihovo usmjeravanje u razvoju karijere prepoznati su kao važno područje osiguravanja kvalitete upravljanja ljudskim resursima.

Temeljna pretpostavka za uspješno uvođenje novog radnika u posao i razvoj njegove karijere jest uspostava kvalitetnog sustava mentorske podrške. Kreirani su orijentacijski programi prema kojima je sistematizirano koje opće i posebne procedure, znanja i ponašanja treba usvojiti novi član tima na pojedinom radnom mjestu te koja je uloga mentora u procesu uvođenja novih kolega u posao.

Usmjeravanje članova tima Zagorske razvojne agencije u razvoju njihove karijere provodi se kroz program prepoznavanja talenata koji je temeljen na transparentnim kriterijima praćenja i procjene produktivnosti i angažiranosti zaposlenika te kroz ulaganje resursa u zaposlene s najvećim potencijalom kako bi se poboljšala njihova produktivnost, angažiranost i zadovoljstvo čime se u najvećoj mjeri pridonosi kvaliteti rada Zagorske razvojne agencije u cjelini.