Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Izbor za najbolji EU projekt - predstavljanje projekta ENTER: Entrepreneurship for Employment

Logo enter %282%29
31.08.2021.

Na ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt natječu se čak 32 EU projekta, deset projekata više nego prošle godine. Izbor organizira Jutarnji list, Hrvatska zajednica županija, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portal Župan.hr, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Izbor je pokrenut kako bi se kroz prezentaciju uspješnih EU projekata i isticanje njihovog doprinosa i značaja u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika i hrvatskih građana u cjelini, potaknulo još bolje i efikasnije korištenje EU fondova.

Pobjednici se biraju u četiri kategorije: Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, te Doprinos poduzetništvu.

U narednim danima i tjednima na internet stranici https://zupan.hr/kategorija/najbolji-eu-projekt/  predstavit će se svi projekti koji su odabrani kao finalisti, uključujući i projekte nominirane od strane Krapinsko-zagorske županije i Zagorske razvojne agencije, nakon čega će, dok stručni žiri bira svoje favorite i pobjednike u četiri kategorije, biti otvorena i posebna platforma na kojoj će i građani moći glasati i izabrati najbolji projekt. Pobjednici će biti proglašeni na Danima regionalnog razvoja i fondova EU koji će se održati krajem rujna u Opatiji.

Iz Krapinsko-zagorske županije natječu se čak dva projekta i to oba u kategoriji Doprinos poduzetništvu:

  • projekt ENTER: Entrepreneurship for Employment Zagorske razvojne agencije te
  • Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije Krapinsko-zagorske županije.

31. kolovoza 2021. godine na portalu župan.hr predstavljen je prvi od dva projekta - projekt ENTER:  Entrepreneurship for Employment Zagorske razvojne agencije.

Više o projektu ENTER možete pročitati ovdje.