Preskoči na sadržaj

Održana završna konferencija projekta EDUPREVENT – Edukacijom do zdravlja

06.08.2021.

U organizaciji Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, 4. kolovoza 2021. godine održana je završna konferencija projekta EDUPREVENT – Edukacijom do zdravlja.

Provedba projekta traje od 11. veljače 2020. do 11. kolovoza 2021. godine. Glavni cilj projekta bio je unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika u području kardiovaskularnog zdravlja te zdravog načina života, sa svrhom unapređenja zdravstvenih usluga uključenih partnera, kao i kvalitete života svih stanovnika na području Krapinsko-zagorske županije.

Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati i provedene aktivnosti projekta – u 18 mjeseci provedbe odrađena su 2 kongresa u Hrvatskoj, webinar na temu debljine i dijabetesa, webinar proljetne pedijatrijske škole, tečaj normalnog pokreta, nordijskog hodanja, tečaj naprednih mjera održavanja života i manualne limfne drenaže, a educirano je ukupno 180 zdravstvenih djelatnika.

Uz Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice kao nositelja, na projektu su sudjelovali i projektni partneri - Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Ljekarna Krapinsko-zagorske županije te Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana. Ukupna vrijednost projekta je 994.201,09 kuna te je u 100% udjelu financiran iz europskih fondova – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.