Icon hamburger

RegioStar 2019

26.02.2019.

I ove godine Europska komisija organizira natječaj „RegioStars awards“ za odabir najboljeg EU projekta, koji potiče regionalni razvoj. Projekti se na natječaj mogu prijaviti već sada, a prijave će trajati do 9. svibnja.

Europska komisija natječaj je pokrenula 2008. s ciljem promicanja inovativnih i izvanrednih EU projekata koji doprinose regionalnom razvoju pojedinih država članica. Ove godine žiri će nagrade dodjeljivati u pet kategorija:

- pametan razvoj – promocija digitalne transformacije
- održivi razvoj – spajanje „zelenog“, „plavog“ i „sivog“
- uključiv rast – borba protiv nejednakosti i siromaštva
- urbani razvoj – izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene
- glavna tema za 2019. – modernizacija zdravstvenih usluga

U posebnoj kategoriji nagrađen će biti onaj projekt koji publika proglasi najboljim putem online glasovanja. Odabir finalista među prijavljenim projektima održat će se u srpnju, o odabranima će se snimiti i promotivni video filmovi, a pobjednici će se proglasiti u listopadu na svečanosti u Bruxellesu. Ističemo kako su na dosadašnjim natječajima „RegioStars awards“ sudjelovali i projekti iz Hrvatske, a neki od njih su bili i finalisti.

Više informacija o natječaju moguće je pronaći na https://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/, a online platformi za prijavu možete pristupiti na https://regiostarsawards.eu/.