Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Uspješno položen tečaj Elements of AI

Certificate elements of ai hr
12.01.2021.

Elements of AI je tečaj o osnovama umjetne inteligencije (UI) – kako se razvijala, osnovni principi po kojima funkcionira, gdje se primjenjuje. Cilj tečaja je obrazovati sve zainteresirane o spomenutim temama, a pokrenuli su ga tvrtka Reaktor i Sveučilište u Helsinkiju.

Tečaj sadrži lekcije i zadatke (praktične i esejske) i pokriva područja: što je UI i na koja se područja nadovezuje, kako se UI koristi za pretrage ili rješavanje problema, kako se UI snalazi u stvarnom svijetu/u praksi, osnove vjerojatnosti, Bayesov teorem, rješavanje klasifikacijskih problema, osnove linearne i logističke regresije, strojno učenje, neuralne mreže, mogući utjecaj razvoja UI na društvo.

Prvi tečaj je dostupan i na hrvatskom (Uvod u umjetnu inteligenciju), drugi na engleskom (Building AI). Trenutno su dostupna ta dva, a planira se nastavak ponude tečajeva i prijevod na druge jezike.

Zagorska razvojna agencija se pridružila AI challengeu, programu unutar projekta Elements of AI koji je namijenjen organizacijama u Hrvatskoj. Cilj AI challenge-a je aktivirati organizacije da se uključe u projekt i tako postanu dio zajednice koja podupire tečaj i edukaciju stanovništva te potiče svoje zaposlenike da budu dio AI educirane zajednice. HR odjeli ideje i aktivnosti iz AI challenge-a mogu uvrstiti u svoje interne i eksterne aktivnosti kao edukacijski program za zaposlenike i employer branding promociju.

Možemo se pohvaliti da je naš kolega Tomislav uspješno završio prvi tečaj te stekao certifikat Element od AI. Tomislave, čestitamo!