Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Zatvaranje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Pronađi me!"

Obavijest
31.12.2020.

31. prosinca 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je zatvaranje Poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu (UP.01.2.0.04), istekom trenutačne obustave Poziva.

Zatvaranje Poziva objavljuje se zbog isteka roka prijave na Poziv sukladno točki 5.2 Uputa za prijavitelje te uzimajući u obzir dostavljene informacije o ukupnom broju i iznosu zaprimljenih projektnih prijedloga, koji premašuju ukupno raspoloživi iznos Poziva.

Za zaprimljene projektne prijedloge, postupak dodjele je i dalje u tijeku te će se sve relevantne informacije pravovremeno objaviti na mrežnim stranicama Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr) i Europskih strukturnih i investicijskih fondova (http://www.strukturnifondovi.hr).

Ukratko o pozivu: Poziv „Pronađi me!“, ukupne vrijednosti 50.000.000,00 HRK, ima za cilj provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba (mladih u dobi 15-29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), a kako bi im se omogućio pristup tržištu rada te ih se osnažilo za aktivno sudjelovanje na tržištu rada. Poziv je u skladu s ciljevima Preporuke Vijeća EU o uspostavi Garancije za mlade te Planom implementacije Garancije za mlade 2019. – 2020. koji je Vlada RH usvojila u svibnju 2019. godine. Aktivnostima u okviru ovog Poziva, prvi puta se financiraju takve aktivnosti za mlade neaktivne NEET osobe, kako bi se kroz obuhvatniji pristup olakšao njihov ulazak na tržište rada te potaklo njihovo uključivanje u postojeće mjere koje se nude za mlade ili daljnje obrazovanje i osposobljavanje. Na taj način doprinijet će se povećanju njihove zapošljivosti te unaprjeđenju njihovih vještina, a kako bi postali aktivni sudionici na tržištu rada te pridonijeli razvoju zajednice i gospodarstva na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Obavijest možete pronaći na linku http://www.esf.hr/vazno-zatvaranje-poziva-na-dostavu-projektnih-prijedloga-pronadi-me-provedba-aktivnosti-dosega-i-obrazovanja-neaktivnih-mladih-osoba-u-neet-statusu/.