Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Konferencija AMPEU-a „Zajedno smo jači“

Preuzmi
11.12.2020.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) organizira konferenciju "Zajedno smo jači" koja će se održati

online 16. prosinca od 10 do 13 sati.

Na konferenciji će među ostalim biti predstavljeni rezultati provedbe EU programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u Hrvatskoj od 2014. do 2020. godine te će najaviti novu generaciju programa od 2021. do 2027. godine. 

Na kraju godine u kojoj završava provedbeno razdoblje ovih programa predstavit će i podatke o provedenim i ugovorenim projektima, a na konferenciji će sudionici projekata iznijeti svoja iskustva. Pokazat će učinak programa na pojedince i društvo u cjelini. Sudionici će moći sudjelovati i u nagradnom kvizu koji je posebno za ovu prigodu osmislila poznata TV lovkinja Morana Zibar.

Program Erasmus+ najveći je program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a u Hrvatskoj je njegova provedba uspješna te su ugovorena gotovo sva raspoloživa sredstva. Program Europske snage solidarnosti provodi se od 2018. godine kako bi se mladima omogućilo volontiranje, stažiranje i zaposlenje u Hrvatskoj i inozemstvu, a dokaz za iznimno zanimanje mladih za program jest broj volontera koji ne opada ni tijekom pandemije.

Konferencija je ujedno i središnji događaj kampanje #ZajednoSmoJači koju je AMPEU pokrenula u proljeće ove godine kako bi odala priznanje svim korisnicima koji su znanja i vještine stjecane kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti iskoristili za opće dobro u doba krize.

Program konferencije dostupan je na poveznici.

Za sudjelovanje na online konferenciji potrebno je registrirati se putem elektroničkog obrasca do 14. prosinca.

Konferenciju će biti moguće pratiti i uživo putem streama na Facebook stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije.