Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Umjetnička online platforma artsector.eu

Cropped alpelogofarbe k
13.11.2020.

Artsector.eu je stvoren za razmjenu znanja i resursa, podršku inicijativama koje se bave, potiču i zastupaju zajedništvo unutar zajednice kroz umjetnost u svim njezinim oblicima. Kroz ovu platformu cilj je povezati što više umjetnika, umjetničkih organizacija, muzeja, nositelja umjetnosti, stanovnika i posjetitelja u rastuću aktivnu umjetničku mrežu. Stranica promovira kulturni i kreativni sektor u Alps Adria Alliance regiji te je predviđena kao platforma koja može biti alat za traženje partnera sa sličnim interesima za suradnju u prekograničnim kulturnim projektima. Krapinsko- zagorska županija je članica toga saveza.

Alps Adria Alliance osnovan je krajem 2013. godine u Klagenfurtu (Austrija) kao nasljednik Radne zajednice Alpe-Jadran. Članovi su pokrajine Koruška, Štajerska i Gradišće iz Austrije, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska te Virovitičko-podravska županija iz Hrvatske, Zajednica Općina Slovenije i mađarska županija Vas. Istarska županija jedna je od osnivačica Saveza Alpe-Jadran.

Alps Adria Alliance je mreža za poticanje međuregionalne suradnje na području Alpe-Jadrana. Sjedište mreže je u Klagenfurtu pri Uredu Koruške pokrajinske vlade. Mreža svim zainteresiranim dionicima stoji na raspolaganju za olakšanje suradnje u okviru projekata i iskorištavanje odgovarajućih EU programa, ali i za suradnju na već dokazanima people-to-people projektima, sufinanciranima iz zajedničkoga proračuna.

Registracija na stranicu  http://artsector.eu/ je besplatna, a registrirati se možete u svega par koraka popunjavanjem kratkog obrasca nakon čega dobijete mail s daljnjim uputama.