Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Zagorska razvojna agencija provodi informiranje potencijalnih korisnika o mogućnostima prijave na najavljene operacije/pozive za prijavu projektnih prijedloga iz Europskog socijalnog fonda, s ciljem ravnomjernog socio-ekonomskog razvoja

Info
20.08.2020.

Zagorska razvojna agencija, kao regionalni koordinator, u sklopu projekta „Znanjem za europsko zajedništvo – ZEZ II“,  javnopravnim tijelima s područja Krapinsko – zagorske županije bez naknade pruža savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi razvojnih projekata.

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je i informiranje potencijalnih korisnika o okviru europskih strukturnih i investicijskih fondova – predstavljanje planova objave natječaja, kako i gdje pratiti vijesti vezane uz EU fondove, kako se uključiti u aktivnosti javnih savjetovanja te kako prikupiti sve važne informacije vezano za natječaje. U Godišnjem planu objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ iz Europskog socijalnog fonda predviđeni su sljedeći pozivi/operacije, s ciljem ravnomjernog socio-ekonomskog razvoja, razvoja organizacija civilnog društva, civilnog društva i lokalnih zajednica:

  • Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice - Faza I.
  • Podrška lokalnim organizacijama civilnoga društva - znanjem za doprinos zajednici
  • Popularizacija STEM-a
  • Izgradnja kapaciteta lokalnih OCD-a za ravnomjeran socio-ekonomski razvoj na otocima i slabije razvijenim područjima
  • Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi faza II

Stoga će Zagorska razvojna agencija održavati besplatne informativne konzultacije s potencijalnim prijaviteljima/korisnicima na navedene operacije kako bi saznali sve potrebne informacije vezano za mogućnost pripreme projektnih prijedloga.

Prihvatljivi korisnici su organizacije civilnog društva aktivne u području pružanja usluga od općeg interesa, organizacije civilnog društva aktivne u području promocije znanosti, organizacije civilnog društva u području kulture i umjetnosti, ustanove u kulturi, javne ustanove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, visoka učilišta, ustanove iz područja obrazovanja.

Zagorska razvojna agencija poziva sve zainteresirane prijavitelje da se jave na telefon: 049/373-161 ili putem elektroničke pošte na ivana@zara.hr kako bi dogovorili termin informativnih konzultacija.