Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Održana uvodna konferencija projekta EDUPREVENT – Edukacijom do zdravlja

31.07.2020.

U srijedu, 29. srpnja 2020. godine, ispred Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, održana je uvodna konferencija projekta EDUPREVENT – Edukacijom do zdravlja.

Na uvodnoj konferenciji, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Željka Žnidarić prisutnima je predstavila projektne aktivnosti  te glavne ciljeve projekta usmjerenog na unapređenje kvalitete usluga zdravstvenih institucija s područja KZŽ u sferi kardiovaskularnog zdravlja i prevencije bolesti probavnog sustava. Djelatnici zdravstvenih institucija sudjelovati će na edukativnim aktivnostima sa svrhom primjene novih metoda u radu s pacijentima te pravovremenom prepoznavanju i prevenciji danjeg razvoja bolesti. U okviru projekta, cilj je educirati 80 zdravstvenih djelatnika, a ujedno i zaposlenika partnerskih institucija.

Uz  Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice kao nositelja, na projektu sudjeluju i projektni partneri - Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Ljekarna Krapinsko-zagorske županije te Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana. Ukupna vrijednost projekta je 994.201,09 kuna te je u 100% udjelu financiran iz europskih fondova – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza 1.

Zagorska razvojna agencija pružila je stručnu i savjetodavnu pomoć u pripremi i prijavi projekta, a suradnja će se nastaviti i u dijelu provedbe projekta. Agencija se financira iz projekta Znanjem za europsko zajedništvi II te ove usluge Bolnici pruža besplatno.