Icon hamburger

Objavljena Publikacija o izazovima i nužnosti ruralnih inovacija

12.02.2019.

Ruralne regije čine otprilike polovicu teritorija EU-28. U današnje doba ruralne regije suočavaju se s raznim izazovima da ostanu privlačne, konkurentne i sačuvaju održiv gospodarski rast te promiču održive zajednice.

Na razini EU-a brojne su institucije pripremile različita izvješća i političke dokumente koji naglašavaju specifične karakteristike ruralnih regija i kako se njihov inovacijski kapacitet može ojačati kroz poboljšanja politike i ciljane aktivnosti.

U cilju isticanja nekih od različitih pristupa politici i pomoći u rješavanju inovacijskih izazova s kojima se suočavaju ruralna i slabo naseljena područja, Interreg Europe Platforma za učenje o politikama za istraživanje i inovacije je izradila publikaciju "A Policy Brief from the Policy Learning Platform on Research and innovation".

Izgradnjom inovacijskih kapaciteta i provedbom inovativnih rješenja, ruralna i slabo naseljena područja mogu prevladati svoje inherentne izazove i ostati održive poslovne lokacije.

Publikaciju "A Policy Brief from the Policy Learning Platform on Research and innovation" koja govori o izazovima i nužnostima ruralnih inovacija možete preuzeti na linku u prilogu.