Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Konferencija u okviru projekta RIDE&BIKE II

23.01.2019.

U četvrtak, 24. siječnja 2019. godine s početkom u 10 sati u Muzeju na prostem Rogatec održat će se novinarska konferencija u okviru projekta RIDE&BIKE II.

Na konferenciji će se predstaviti prekogranični projekt RIDE&BIKE II koji je odobren u okviru Programa sudjelovanja Interrreg V-A Slovenija-Hrvatska, a čije su aktivnosti financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt, koji se počeo provoditi u rujnu 2018., nastavak je prekograničnog projekta RIDE&BIKE koji se provodio u razdoblju 2014.-2016. Područje obuhvata projekta obuhvaća područja regija Obsotelje i Kozjansko, Posavje te Hrvatskog zagorja.

Na predstavljanju će se predstaviti glavni ciljevi projekta koji se odnose na razvoj konjičkih i biciklističkih proizvoda u turizmu, a koji u svoju ponudu uključuju i prirodnu i kulturnu baštinu prekograničnoga područja. Također će se predstaviti i primjeri dobre prakse koje će predstaviti predstavnici konjičkog turizma koji će pričati o potencijalu koje omogućuje zajednički, prekogranični razvoj proizvoda.

Partneri na projektu:
- Razvojna agencija Sotla (organizator),
- Razvojna agencija Kozjansko,
- KŠTM Sevnica,
- Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi,
- Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije,
- Zagorska razvojna agencija.