Preskoči na sadržaj

Znanost spaja ljude (eng. "SCOPE" - Science COnnecting PEople)

Razdoblje provedbe
28.10.2020. - 28.10.2023.
Nositelj projekta
FabLab - udruga za promicanje digitalne fabrikacije
Partneri
Prikaži sve
Vrijednost
3.599.107,40 kuna
Fond iz kojeg se financira

Europski socijalni fond

Cilj projekta je stvoriti umreženo djelovanje svih relevantnih dionika u cilju stvaranja poticajnog okruženja za razvoj i unapređenje STEM područja u smislu jačanja kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva te zajedničkog djelovanja svih dionika u oblikovanju javnih politika u STEM području. Ciljane skupine su OCD-ovi, akademska zajednica, zadruge, jedinice lokalne i regionalne samouprave, učenici osnovnih i srednjih škola te osobe s invaliditetom.
Svjesni svoje stručnosti, kapaciteta i iskustva provedbe projekata slične vrijednosti, prijavitelj i partneri nositelji su kreirane mreže "Znanost spaja ljude".
Planirane aktivnosti ovog projekta su jačanje partnerstva organizacija civilnog društva i uključivanje novih članova u tematsku mrežu te provedba ispitivanja javnog mnijenja i potreba društva. Nakon toga visokoobrazovne institucije provest će znanstvena istraživanja koja će služiti za izradu smjernica za razvoj javnih politika. Na kraju, provest će se analiza društvenog utjecaja predloženih intervencija i strukturirani dijalozi s donositeljima odluka u cilju implementacije dobivenih rješenja u javne politike.