Preskoči na sadržaj

Dječje igralište u Bedekovčini

Razdoblje provedbe
08.10.2020. - 08.10.2022.
Nositelj projekta
Općina Bedekovčina
Vrijednost
379.946,88 kuna
Fond iz kojeg se financira

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj

Predmetni projekt usmjeren je na građenje i opremanje dječjeg igrališta u Bedekovčini čime će se osigurati bolji uvjeti za rast i razvoj djece, za sigurnu igru i druženje te doprinijeti povećanju socijalizacije, međusobnog povezivanja i interakcije djece i mladih. Izgradnjom igrališta stvorit će se adekvatan, kvalitetan i siguran prostor te omogućiti veća kvaliteta provođenja slobodnog vremena djece na otvorenom.
Općina će provedbom ovog projekta poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva, a posebice djece budući da će uređeno igralište predstavljati novi, kvalitetan prostor na kojem će se djeca moći svakodnevno igrati i provoditi vrijeme na otvorenom. Igranjem na rekreacijskim spravama igrališta djeca razvijaju fizičku koordinaciju kroz rekreaciju i zabavu.
Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta i uvođenje novih usluga kroz stvaranje kvalitetnog i sigurnog prostora na kojem će se najmlađi stanovnici Bedekovčine moći svakodnevno igrati i provoditi vrijeme na otvorenom te, igranjem na rekreacijskoj opremi igrališta, razviti fizičku koordinaciju kroz rekreaciju i zabavu. Time se kod djece odmalena usađuju sportske navike i zdravog i aktivnog načina života, a poznato kako tjelesna aktivnost predstavlja najbolju mjeru prevencije pretilosti.
Očekivani rezultati su:
1. Izgrađeno dječje igralište u Bedekovčini
2. Izgrađene i opločene pristupne pješačke staze
3. Postavljena zaštitna ograda dječjeg igrališta visine 1,5 m
4. Postavljene sprave za igru
5. Uređena zelena površina
6. Osiguran prostor za aktivno provođenje slobodnog vremena stanovnika naselja Bedekovčina