Preskoči na sadržaj

Aktivni i nakon 65-e!

Razdoblje provedbe
21.07.2020. - 21.07.2022.
Nositelj projekta
Općina Radoboj
Partneri

Centar za socijalnu skrb Krapina
Gradsko društvo Crvenog križa Krapina
Muzej Radboa

Vrijednost
1.476.024,37 HRK
Fond iz kojeg se financira

Europski socijalni fond

Cilj ovog projekta je ostvariti povećanje kvalitete života osoba starijih od 65 godina organiziranjem dnevnih aktivnosti i pružanja cjelovitih sadržaja namijenjenih mještanima Radoboja. Tako će se omogućiti njihovo uključivanje u život zajednice, rad na korist dobrobiti zajednice te dobrovoljno uključivanje u zanimljive, korisne i nadasve atraktivne sadržaje koji su primjereni njihovim interesima i sposobnostima uz kvalitetno korištenje slobodnog vremena.
Za stručnjake koji će provoditi aktivnosti bit će organizirana dva jednodnevna seminara iz područja gerontologije, te stručna ekskurzija koja će na primjerima dobre prakse pridonijeti jačanju njihovih kapaciteta. Članovi obitelji umirovljenika uključenih u aktivnosti upoznati će se s temama koje su važne za kvalitetnije provođenje treće dobi kako bi lakše uskladili radne i obiteljske obveze, te će im bit osigurana dostupnost informacija o pravima i uslugama iz sustava socijalne skrbi za starije osobe.
Svakodnevni program dnevnih aktivnosti održavati će se u prostorijama Vatrogasnog doma, namještenog i uređenog za potrebe ovog projekta, gdje će na raspolaganju starijim osobama biti dnevne novine, časopisi, raznovrsne revije, televizija, te puno druženja uz raznovrsne društvene igre i natjecanja.