Preskoči na sadržaj

Poticanje deinstitucionalizacije kroz poboljšanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Donja Stubica

Razdoblje provedbe
01.03.2017. - 01.09.2020.
Nositelj projekta
Centar za socijalnu skrb Donja Stubica
Vrijednost
3.441.233,91
Fond iz kojeg se financira

Europski fond za regionalni razvoj

Ciljna skupina projekta su roditelji djece s poremećajima u ponašanju, roditelji djece smještene u udomiteljskim obiteljima i ustanovama, roditelji u riziku, udomitelji, voditelji mjera nadzora nad roditeljskom skrbi, voditelji pojačane brige i nadzora, odgajatelji u vrtićima, stručni suradnici u školama te djeca u riziku na području djelokruga Centra.

S obzirom da postojeći kapaciteti Centra nisu dovoljni ni primjereni za rad na programu deinstitucionalizacije, potrebna je rekonstrukcija i dogradnja Centra čime će se urediti veći broj ureda i prostor za grupni rad koji trenutno ne postoji, kao i veći broj wc-a i adekvatnija prilagodba prostora osobama s invaliditetom. Planiranim zahvatom dobit će se 12 ureda, od čega će 4 biti u adaptiranom i dograđenom tavanskom prostoru zajedno s prostorom za grupni rad, igraonicom za djecu i kutkom za dojenje i previjanje djece, posebnim wc-om, čajnom kuhinjom i spremištem. Ostali uredi, wc i wc za osobe s invaliditetom te garderobni prostor nalazit će se u prizemlju. Pristup katu će biti omogućen dizalom za osobe s invaliditetom, a pristup ulazu u zgradu rampom. Svi prostori će se opremiti namještajem i elektroničkom opremom, a prostor za djecu i didaktičkim igračkama. Za pružanje usluga na terenu u domu obitelji, domovima i drugim ustanovama kroz projekt se nabavlja i vozilo.

Provedbom rekonstrukcije i dogradnje, nabavom opreme i vozila će se omogućiti provođenje programa i utjecaj na smanjenje institucionalizacije.