Preskoči na sadržaj

Rekonstrukcija - dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Rožica

Razdoblje provedbe
29.11.2018. - 07.10.2020.
Nositelj projekta
Dječji vrtić Rožica
Vrijednost
3.684.436,25 kn
Fond iz kojeg se financira

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: 2.744.220,69 kn
Dječji vrtić Rožica: 484.274,24 kn

Projektom će se rekonstruirati – dograditi i opremiti 314,78 m2 vrtićkog prostora čime će se osigurati prostor ta dodatnih 40-ero djece. Dograđeni dio sastojat će se od prostorija za boravak djece, sanitarnog čvora, radne sobe odgajatelja i hodnika. Zbog povećanja potražnje za boravkom djece u dječjem vrtiću i potrebe za povećanjem kapaciteta, projekt će izravno doprinijeti i stvaranju novih radnih mjesta u općini Veliko Trgovišće. Kapacitet vrtića povećat će se za 21% (s 99 djece na 120 djece) i to u šest vrtićkih grupa stoga će se zaposliti pet novih djelatnika (četiri odgojitelja i jedan stručni suradnik).
Cilj projekta je unapređenje usluga za ostvarivanje njege, odgoja i obrazovanja, posebice predškolskog odgoja na području općine Veliko Trgovišće te poboljšanje uvjeta života lokalnog stanovništva kroz dogradnju i opremanje Dječjeg vrtića Rožica.
Realizacija projekta rekonstrukcije (dogradnje i opremanja) Dječjeg vrtića Rožica u Velikom Trgovišću osigurat će povećanje životnog standarda, stvaranje preduvjeta za daljnji rast i razvoj općine te ostanak mladih obitelji i potencijalno naseljavanje novih obitelji u ruralnom području.