Preskoči na sadržaj

Izrada projektne dokumentacije i provedba mjera zaštite zgrade Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica, Nova ulica 1, Donja Stubica

Razdoblje provedbe
01.04.2021. - 25.05.2022.
Nositelj projekta
Grad Donja Stubica
Vrijednost
2.118.750,00 kn
Fond iz kojeg se financira

Fond Solidarnosti Europske unije.

Predmet obnove je zgrada Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica koja se nalazi u kulturno-povijesnoj cjelini grada Donje Stubice i koja je pogođena potresom 22.3.2020. Pučko otvoreno učilište djeluje kao javna, kulturno-obrazovna ustanova s naglaskom na obrazovanje odraslih i knjižničnu djelatnost. Provodi formalne programe obrazovanja (osposobljavanja i usavršavanja) i neformalne programe (tečajevi stranih jezika, tečajevi rada na računalu i dr.) za djecu i odrasle. U svom sastavu djeluje knjižnica koja se sastoji od odjela za odrasle, dječjeg odjel, referentne zbirke, čitaonice i igraonice te sadrži više od 22000 svezaka.
Obnovom Pučkog otvorenog učilišta nastavit će se održavati edukacije i ostale razne aktivnosti (izložbe, promocije knjiga, književne susrete, predstave, predavanja, obilježavanje prigodnih manifestacija) kojim POU obogaćuje kulturni život građana Donja Stubice i okolnih mjesta koji su krajnji korisnici ove obnove.