Preskoči na sadržaj

Poziv za prijavu na NET trening "Povećanje kvalitete u ESS projektima"

Tekst natječaja

Otvoren je poziv na prijavu na NET nacionalni trening „Povećanje kvalitete u ESS projektima“ koji će se održati od 19. do 22. rujna, u Čakovcu, u hotelu Castellum.

Agencija za moblinost i programe EU organizira trening namijenjen organizacijama s oznakom kvalitete u programu Europskih snaga solidarnosti koje imaju vodeću ulogu (lead) i/ili ulogu primatelja te su provele ili trenutno provode volonterske projekte. Opći cilj treninga je podizanje kvalitete u projektima Europskih snaga solidarnosti.

Specifični ciljevi:

  • omogućiti razmjenu iskustava praktičnih aspekata provedbe ESS-projekata;
  • analizirati pojam kvalitete, osvijestiti mehanizme osiguranja kvalitete u vlastitim organizacijama te razumjeti kvalitativne zahtjeve Programa;
  • razmijeniti iskustva u provedbi prioriteta ESS-programa;
  • istražiti primjere dobre prakse u provedbi projekata;
  • osnažiti sudionike i osigurati prostor za unapređenje ESS-projekata (prioriteti, ciljevi, usklađenost aktivnosti i ciljeva, postavljanje kvalitativnih i kvantitativnih indikatora, evaluacija i učinak, planiranje diseminacije rezultata)

Više detalja pronađite u planiranom programu rada, a prijaviti se možete do 24. kolovoza ispunjavanjem prijavnog obrasca.

VAŽNO: Napominjemo da u listopadu (4. - 7.10.) AMPEU organizira osposobljavanje za nove organizacije s oznakom kvalitete (i nove zaposlenike u iskusnim organizacijama) s fokusom na aspekte važne za početak provedbe projekata. Poziv za to osposobljavanje otvorit će se u rujnu.

Na trening u Čakovcu pozivamo iskusnije organizacije koje već provode volonterske projekte i žele poraditi na kvalitativnim aspektima oznake kvalitete.

Za dodatna pitanja javite se na adresu e-pošte ess@ampeu.hr.

Više informacija pročitajte na: https://ampeu.hr/novosti/objavljen-je-poziv-za-prijavu-na-net-trening-povecanje-kvalitete-u-ess-projektima