Preskoči na sadržaj

Javni poziv na Program podrške 2022.

Tekst natječaja

Zaklada “Kultura nova” objavila je Javni poziv na sudjelovanje u programu “Life on Mars 2022 – Između sadašnjosti i budućnosti” u programskom području Podrška za profesionalno usavršavanje za rad u kulturi u okviru Programa podrške 2022 s rokom prijave 24. 6. 2022.

Podrška za profesionalno usavršavanje za rad u kulturi namijenjena je osnaživanju organizacijskih kapaciteta kroz osiguravanje prilika za stručno usavršavanje predstavnika organizacija te izgradnji i jačanju njihovih znanja i sposobnosti za rad u suvremenoj kulturi i umjetnosti i suočavanju s nizom različitih problema i izazova s kojima se susreću u svom svakodnevnom radu. Financijska podrška u okviru Programa podrške 2022 s rokom prijave 24. 6. 2022. odnosi se na sudjelovanje jednog predstavnika organizacije u programu “Life on Mars 2022”. Program se sastoji od online sesija i od višednevnog događanja uživo koje će se održati u Bologni (Italija) od 13. do 16. listopada 2022. godine. Program koordinira organizacija Liv.in.g (Italija), a provodi se u partnerstvu s organizacijom Creative Scotland (Ujedinjeno Kraljevstvo), mrežom On the Move (Belgija / Francuska) i Zakladom “Kultura nova” (Hrvatska).

Kotizacija za sudjelovanje jedne osobe iz organizacije iznosi 300 EUR (PDV uključen) te obuhvaća sudjelovanje i na online sesijama i na događanju uživo. Kotizacija je dio prihvatljivih troškova ovog programskog područja.

“Life on Mars 2022” usmjerit će se na preispitivanje značenja međunarodne kulturne suradnje u novim okolnostima te će stvoriti kreativni laboratorij u okviru kojega će se propitati izazovi koje pred nas postavlja sadašnjost i pronaći potencijalne metodologije temeljene na pojmu brige, a koje bismo mogli primjenjivati u kulturnom sektoru. Novo normalno postavilo je pred nas ključne izazove: digitalnu transformaciju, održivost i novo shvaćanje dobrobiti.

 

Zaklada će u okviru objavljenog Javnog poziva podržati do pet organizacija civilnog društva (udruga ili umjetničkih organizacija) čiji će predstavnici sudjelovati u programu. Svi prijavitelji koji ne ostvare podršku na navedenom Javnom pozivu mogu se samostalno prijaviti za sudjelovanje u programu “Life on Mars 2022”. 

Indikativni proračun za ovaj Javni poziv iznosi 50.000 kn, a najviši iznos koji se može tražiti je 10.000 kn.

Da bi prijava na ovaj Javni poziv bila prihvatljiva provedba aktivnosti mora se odnositi na sudjelovanje jednog predstavnika organizacije civilnog društva koja djeluje na području suvremene kulture i umjetnosti u programu “Life on Mars 2022” koji obuhvaća:

  • Digitalne susrete: dva interaktivna webinara koji će se održati u rujnu 2022. s ciljem upoznavanja sudionika i postavljanja inicijalnih pitanja
  • Kreativni lab: događanje koje se održava u Bologni (Italija) od 13. do 16. 10. 2022.
  • “Digitalni” follow-up: online mentorske sesije u svrhu finalizacije procesa su-stvaranja
  • Druge aktivnosti koje prijavitelj smatra relevantnim za sudjelovanje u programu “Life on Mars 2022”

Rokza prijavu je 24.6.2022.

Poveznica: https://kulturanova.hr/program-podrske/aktivni-pozivi/program-podrske-2022-rok-24-6-2022

Prihvatljivi prijavitelji

udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti