Preskoči na sadržaj

Završen foto natječaj "Volim svoju županiju"

Tekst natječaja

Od 1. do 15. svibnja bio je otvoren foto natječaj „Volim svoju županiju", a najbolje fotografije prema mišljenju žirija postat će dio jedinstvene izložbe s motivima iz svih županija.

 

Fotografije koje ulaze u postav putujuće izložbe birao je stručni žiri na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja  Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske, Petra Vadlja iz Međimurske i Franca Moscarda iz Istarske županije.

Podsjećamo, natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

Nagrađene radove pogledajte na poveznici: https://www.hrvzz.hr/projekti/volim-svoju-zupaniju