Preskoči na sadržaj

POZIVI ZA POTRESE OD 28.12.2020. - Čišćenje područja pogođenih katastrofom

Tekst natječaja

Predmet poziva je potpora provedbi operacija Čišćenja područja Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije, nakon potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

 

Svrha Poziva je nadoknada sredstava utrošenih radi operacija čišćenja potresom pogođenih područja, te vraćanja u ispravno radno stanje komunalne infrastrukture u kakvom su bili prije katastrofe.

U okviru ove aktivnosti prihvatljive su sve radnje čišćenja područja koje su poduzete neposredno nakon potresa kao i tijekom narednog razdoblja u kojem su se značajno povećale količine materijala od rušenja i količine raznih vrsta otpada.

 

Intenzitet bespovratnih financijskih sredstava po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova.

Poziv se provodi kao otvoreni poziv s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do iskorištenja financijske alokacije, odnosno najkasnije do 30. svibnja 2022. godine ovisno koji uvjet prije nastupi.

 

Projektni prijedlog podnosi se Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, kao tijelu odgovornom za provedbu financijskog doprinosa, putem pošte, predajom u pisarnicu tijela na adresu:

  • Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb

Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je poslati putem elektroničke pošte na adresu: javnipoziv4@mingor.hr.

 

Prijavna dokumentacija i detaljne informacije dostupne su na: https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/ciscenje-podrucja-pogodenih-katastrofom-ukljucujuci-prirodna-podrucja-u-skladu-s-kad-je-to-primjereno-pristupima-utemeljenim-na-ekosustavima/

Prihvatljivi prijavitelji

Jedinice lokalne samouprave

Jedinice regionalne (područne) samouprave

Poduzeća/trgovačko društvo i organizacije u većinskom javnom vlasništvu

Lokalne/regionalne javne institucije