Preskoči na sadržaj
Icon hamburger

Poziv na uključenje u izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

Tekst natječaja

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Ponovljeni Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja  mogu utjecati“.

Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ je da u sedam tematskih sekcija učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest javnosti o problemu bacanja hrane te potrošačima pruže jednostavne savjete kako je moguće smanjiti otpad od hrane u svakodnevnom životu. 

Održavanje izložbe predviđeno je za 29. rujna 2021. godine, na Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u trajanju od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjeti

Ponovljena sekcija 1. odnosi se na temu otpada od hrane - ekološki otisak, u okviru koje bi izložbeni radovi učenika trebali osvijestiti činjenice o količinama otpada od hrane te njegovom utjecaju na okoliš, dok s druge strane brojno stanovništvo gladuje.

Sekcija 2. odnosi se na temu otpada od hrane u Republici Hrvatskoj, gdje nastaje, što se baca, u okviru koje bi izložbeni radovi učenika trebali osvijestiti činjenice o bacanju hrane i količinama otpada od hrane u Republici Hrvatskoj.

Rok za dostavu prijava je zaključno s danom 21. lipnja 2021.

Detalje potražite ovdje.