Poziv na konferenciju

16/01/2018

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike poziva Vas na konferenciju „Program LIFE – odgovor na okolišne i klimatske izazove“

koja će se održati 2. veljače 2018. godine u Zagrebu, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49 s početkom u 09:00 sati.

 

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projekata u području okoliša i klimatskih aktivnosti kojima se želi potaknuti bolje upravljanje u području zaštite okoliša i klimatskih promjena na svim razinama.

Cilj konferencije je predstavljanje Programa LIFE i koristi koje sufinancirani projekti imaju za lokanu zajednicu, privatni i javni sektor te u konačnici okoliš.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici uspješnih LIFE projekata iz drugih zemalja članica te Europske komisije i Izvršne agencije za malo i srednje poduzetništvo.

Konferencija će doprinijeti širenju informacija o dobrim primjerima primjene rezultata i znanja u europsko i nacionalno zakonodavstvo, sinergiji između Programa LIFE i drugih EU fondova i programa te o tržišno orijentiranim projektima koji poboljšavaju stanje okoliša i ujedno doprinose ekonomskom rastu.

 

Konferencija je namijenjena širokom spektru sudionika iz svih sektora koji su zainteresirani za prijavu na Program LIFE, koji provode LIFE projekt te onima koji žele koristiti rezultate LIFE projekata.

Broj sudionika je ograničen, a prijave su moguće putem prijavnog obrasca do 22. siječnja 2018. Prijavljeni sudionici dobit će potvrdu o uspješno zaprimljenoj prijavi. Ukoliko ste nakon prijave u nemogućnosti sudjelovati na konferenciji, ljubazno molimo da nam povratnu informaciju o Vašem nedolasku pošaljete do 30. siječnja 2018.

 

Poziv na LIFE konferenciju

Nacrt dnevnog reda