Otvoren 4. poziv INTERREG EUROPE

08/05/2018

U utorak, 08. svibnja, otvoren je 4. poziv na dostavu projektnih prijedloga INTERREG EUROPE programa. To je ujedno i posljednji poziv i bit će otvoren do 22. lipnja 2018. godine.

Novost koju donosi 4. poziv je prihvatljivost područja koja su podijeljena u 4. geografske cjeline:

North

Denmark, Estonia, Finland, Germany, Latvia,

Lithuania, Norway, Sweden

East

Austria, Bulgaria, Czech Republic, Hungary,

Poland, Romania, Slovakia, Slovenia

South 

Croatia, Cyprus, Greece, Italy, Malta, Portugal,

Spain

West

Belgium, France, Ireland, Luxembourg, Netherlands,

Switzerland, United Kingdom

Prihvatljivo partnerstvo mora uključiti najmanje jednog partnera iz najmanje tri od četiri područja (s napomenom da treba izbjegavati postojeća transnacionalna ili prekogranična područja suradnje).

Naglasak je na inovativnim projektima te bi trebalo uzeti u obzir (s ciljem veće prolaznosti projekata) nedovoljno zastupljene teme, npr. obnovljive izvore energije, kakvoća vode ili gospodarenje otpadom te uključiti podzastupljene regije u partnerstva i / ili nove partnerske organizacije.

Projekti su prihvatljivi za financiranje u sva četiri tematska područja; istraživanje i inovacije, konkurentnost MSP-a, niskougljična ekonomija te zaštita okoliša i učinkovito korištenje resursa:

1 - Strengthening research, technological development and innovation

2 - Enhancing the competitiveness of SMEs

3 - Supporting the shift towards a low-carbon economy in all sectors

4 - Protecting the environment and promoting resource efficiency.

Prihvatljivi prijavitelji: javne vlasti, tijela javnog prava, privatna neprofitna tijela. Stopa sufinanciranja se kreće od 75 do 85% (ovisno o pravnom statusu partnera projekta).

Tijekom svibnja bit će organiziran cijeli niz webinara za potencijalne prijavitelje, a registracija je moguća putem slijedeće POVEZNICE

Više o pozivu, dokumentaciji, traženju partnera te primjerima projekata prijavljenim na prethodni poziv (ovisno o interesu prema prioritetnim osima) je dostupno na mrežnoj stranici programa INTERREG EUROPE.