ODRŽANA SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA ZA GERONTODOMAĆICU

05/12/2018

U utorak je u Gradu Zaboku održana svečana podjela svjedodžbi stručnog osposobljavanja za gerontodomaćicu u okviru projekta MIPOS.

Prema riječima voditeljice projekta, Valentine Đurek, danas možemo izraziti zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta, ciljevi projekta se ostvaruju na zadovoljstvo korisnika, zaposlenica u projektu i partnera. Trebalo je odraditi niz radnji od administrativnih poslova, svakodnevne pripreme i obrade financijske dokumentacije, izvještaja prema Ministarstvu, provedbe postupka zapošljavanja, javne nabave kućanskih potrepština, bicikala, koordinirati i pratiti rad na terenu, ali sa zadovoljstvo možemo reći da se poslovi odvijaju po planu i da je realizacija projekta uhodana. Koristim priliku da svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji projekta zahvalim, a gospođama koje danas primaju svjedodžbu čestitam na uspješno završenoj edukaciji sa željom da im usvojeno znanje pomogne u daljnjem radu i omogući lakše nalaženje posla po završetku ovog projekta.

Radi se o Programu zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan 9,3 milijuna kuna, a nositelj je Grad Zabok. Zaposleno je 55 žena koje usluge pomoći u kući pružaju za 313 korisnika s područja Bedekovčine, Budinščine, Donje Stubice, Gornje Stubice, Hrašćine, Krapine, Konjščine, Krapinskih Toplica, Lobora, Mača, Marije Bistrice, Mihovljana, Novog Golubovca, Oroslavja, Stubičkih Toplica, Svetog Križa Začretja, Velikog Trgovišća, Zaboka. Edukacija za gerontodomačice i njegovateljice pripadnica ciljane skupine projekta započela je 15. listopada 2018. godine u Učilištu Piramida u Zaboku. Programi koji se provode u sklopu ovog projekta verificirani su od strane Ministarstva, te svečano dodijeljene svjedodžbe polaznicama se upisuju u radnu knjigu i omogućavaju lakše zaposlenje nakon završetka projekta. Kod terenskog obilaska obiđeno je nekoliko kućanstava na području Zagorja, a zadovoljstvo korisnika i žena koje su se napokon zaposlile nagrada je za sav uložen trud svih partnera u projektu.

Fotografije sa svečane dodjele svjedodžbi, više o samoj dodjeli i projektu MIPOS nalaze se na navedenoj poveznici: http://www.mipos.zabok.hr/aktivnosti.html.