Održana radionica Saveza Alpe-Jadran

22/02/2018

Radionica Saveza Alpe – Jadran održala se 20. i 21. veljače 2018. godine u Varaždinu, obzirom da u 2018. i 2019. godini Savezom predsjeda Varaždinska županija, župan Radimir Čačić. U godini u kojoj će Savez obilježiti 40 godina institucionalne suradnje na području Alpe- Jadran očekujemo brojne promjene kao što je stvaranje brenda AAA, vidljivost Saveza, te nove strategije rada. Bez obzira na promjene koje se očekuju prvi poziv će biti otvoren od 1. do 31. ožujka 2018. godine, kako se ne bi bila narušena tradicija i kontinuitet, te će za isti biti raspoloživ iznos od 35.000€.

Podsjetimo, Krapinsko-zagorska županija članica je Saveza, uz Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku, Istarsku, Karlovačku, te novo pridruženu Primorsko-goransku županiju iz Republike Hrvatske, no tu su predstavnici Slovenije, Mađarske i Austrije. Članovi Saveza Alpe-Jadran ističu kao ciljeve svoje suradnje da kooperacijska mreža svojim aktivnostima, pokrenutima u interesu cjelokupnog stanovništva, želi pridonijeti izgradnji mirne, zajedničke, demokratske, pluralističke i održive Europe.

Zbog svog zemljopisnog položaja te gospodarskog i kulturnog potencijala, AAA neprestano teži da na područjima svoje nadležnosti intenzivnom suradnjom usredotočenom na projekte jača povezanost između sudjelujućih regija, zemalja, općina, institucija i udruga civilnog društva; uz afirmaciju načela ravnopravnosti i partnerstva među članovima teži podupirati stručnu razmjenu i suradnju na svim razinama; za zajedničke projekte i aktivnosti nastoji koristiti u tu svrhu osmišljene instrumente Europske unije.