Nagradni natječaj za osnovne škole – Hrvatska kakvu želimo

27/03/2018

 

U okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih škola.

Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici je 26.03.2018. održana svečana dodjela nagrada najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovih roditelja i nastavnika koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu. Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici izradili likovne i literarne radove na temu „Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?“, koji su potom prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije (najbolji likovni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole i najbolji literarni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole).

U nagradnom natječaju sudjelovale su i škole iz Krapinsko-zagorske županije te je 12 učenica i učenika iz osnovnih škola iz Stubičkih Toplica, Donje Stubice, Mihovljana, Bedekovčine, Velikog Trgovišća i Svetog Križa Začretja. Nagrade pobjednicama i pobjednicima iz Krapinsko-zagorske županije dodijelila je zamjenica župana za društvene djelatnosti mr.sc. Jasna Petek.

Čestitamo svim sudionicima natječaja!