Nagradni natječaj „Hrvatska kakvu želimo“

02/02/2018

U okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira Nagradni natječaj za osnovne škole za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine osobito se tiče mlađih generacija građana Republike Hrvatske koji su danas djeca, ali 2030. godine će biti punoljetni građani. Ovaj natječaj daje priliku učenicima osnovnih škola da izraze svoju kreativnost te putem pjesmama, sastavaka i likovnih uradaka predstave Hrvatsku u kakvoj žele živjeti 2030. godine.

Natječaj će se provoditi na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini, a mogu sudjelovati učenici osnovnih škola koje iskažu interes i prijave sudjelovanje do 08. veljače 2018. godine putem slijedećeg PRIJAVNOG OBRASCA. Svim osnovnim školama koje su iskazale interes za sudjelovanje u natječaju, Ministarstvo će, u suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za odgoj i obrazovanje RH, dostaviti detaljne upute za sudjelovanje učenika u natječaju.

Odabir najboljih likovnih i literarnih radova učenika po kategorijama najprije treba organizirati svaka škola do 01. ožujka 2018.godine. 

Sve škole odabrane dječje radove šalju regionalnim koordinatorima, koji će odabrati najbolja djela dječjeg stvaralaštva na razini županije. Najbolji radovi na županijskoj razini biti će odabrani do 15. ožujka 2018. godine.

 

Više o natječaju možete pronaći na poveznici NAGRADNI NATJEČAJ te sljedećim stranicama:

http://www.hrvatska2030.hr/djecji-kutak/

https://strukturnifondovi.hr/nagradni-natjecaj-za-osnovne-skole-za-djecje-literarne-i-likovne-radove-na-temu-hrvatska-kakvu-zelimo/

https://mzo.hr/hr/nagradni-natjecaj-za-osnovne-skole-za-djecje-literarne-likovne-radove-na-temu-hrvatska-kakvu-zelimo