Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru EEA (European Economic Area) i norveškog fonda za regionalnu suradnju

25/01/2018

U organizaciji Ureda Norveške predstavljen je i objavljen novi Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru EEA (European Economic Area) i norveškog fonda za regionalnu suradnju, koji podupire regionalne prekogranične i transnacionalne projektne inovativne inicijative koje promiču zajednička rješenja europskih izazova.

Fond podupire suradnju u obliku razmjene znanja, razmjene dobre prakse i jačanja kapaciteta u 5 prioritetnih sektora EEA i Norveške za programsko razdoblje 2014.-2021.

  • Innovation, Research, Education and Competitiveness;
  • Social Inclusion, Youth Employment and Poverty Reduction;
  • Environment, Energy, Climate Change and Low Carbon Economy;
  • Culture, Civil Society, Good Governance and Fundamental Rights and Freedoms;
  • Justice and Home Affairs

 

Prihvatljivi prijavitelji su općine/regije, organizacije osnovane od strane općina ili regija, udruge općina/regija, nevladine organizacije i civilno društvo, socijalna poduzeća, tvrtke, javne i privatne obrazovne i istraživačke organizacije, socijalni partneri i drugi.

Prihvatljivi prijavitelji moraju se prijaviti kao konzorcij koji se sastoji od partnera iz najmanje tri zemlje

 

Minimalna vrijednost projekta je 1 milijun eura.

Ukupna vrijednost poziva je 15 milijuna eura osiguranih kroz financiranje država donatora: Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

 

Rok za prijavu: 1. srpanj 2018. godine (nije potrebno predati gotov projekt, samo concept note, 15.12.2018. rok za prijavu projekta).

 

Više o prioritetima, rokovima i uvjetima prijave na https://eeagrants.org/Media/Files/The-EEA-and-Norway-Grants-Fund-for-Regional-Cooperation/EEA-and-Norway-Grants-Fund-for-Regional-Cooperation-Call-for-proposals.