HAMAG BICRO organizira edukativne radionice

28/11/2017

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije poziva Vas na radionicu „Kako formirati i napisati projekt za EU fondove“ koja će se održati u srijedu, 29. studenog 2017. godine u ZG Forum-u u Gajevoj 27 (Zagreb) u 10 sati.

Voditeljica radionice, Edita Galinec – stručnjakinja za EU fondove i marketing kulturnih institucija, pružit će osnovne informacije o uspostavi sustava za financiranje projekata kroz Europske strukturne i investicijske fondove i programe Europske unije, a posebice one namijenjene kulturnom i kreativnom sektoru.
Cilj radionice je na jednostavan način objasniti pozadinu i razloge uspostave instrumenata financiranja projekata europskim sredstvima te kroz praktičan primjer dviju različitih prijavnica objasniti logiku nastajanja ideje, njenog koncipiranja te u konačnici pisanja samog projekta kao zadnjeg i zapravo najlakšeg koraka u čitavom procesu.

Radionice su za članove Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija, a prijaviti se možete ovdje.

Druga po redu je radionica o franšiznom poslovanju koja će se održati 30. studenog 2017. godine u 10 sati u Step Ri znanstveno-tehnološkom parku.
Na meetEENg-u će gđa Tarja Krehić, odvjetnica s dugogodišnjim stažom u odvjetništvu i iskustvom u statusnom i međunarodnom trgovačkom pravu (LinkedIn profil) analizirati franšizno poslovanje s poslovno-pravnog stajališta.

Kroz pregled pravnog uređenja ugovora o franšiznom poslovanju u Republici Hrvatskoj s naglaskom na njegove najvažnije elemente, ugovorne klauzule i praktične primjere, polaznici će dobiti važne informacije na koje treba posebno obratiti pozornost prilikom donošenja odluke o primjeni franšize kao modela poslovanja.
Neven Tamarut, direktor za razvoj poslovanja u Step-u Ri, sudionicima će prezentirati odabrane primjere franšiznog poslovanja iz industrije.


Prijave su do 29. studenog 2017. godine do 12 sati ili do popunjavanja mjesta, a prijaviti se možete ovdje.
Događaj je namijenjen svima koji žele internacionalizirati svoje poslovanje.

BIOCentar Vas poziva na CrowdX, radionicu o crowdfundingu koja će se održati 30.11. i 1.12. 2017. u BIOCentru. 
Prvi dan radionice održat će se predavanja koja će ponuditi uvod u temu grupnog financiranja (crowdfunding) uz izlaganje jednog od vodećih svjetskih stručnjaka u ovom području – Dana Maroma, koji od 2010. godine poučava studente, poduzetnike, donositelje političkih mjera te internacionalne organizacije poput Svjetske banke i Europske komisije.

Primjere uspješnih kampanja predstavit će Velimir Elezović iz finske tvrtke „Eve-Tech“ gdje su dizajnirali laptop-tablet prema kritikama i savjetima tehnoloških entuzijasta kroz online platformu te Ladislav Jurić, idejni tvorac pametne torbe i pametnog novčanika Baggizmo. Također će biti panel diskusija na kojoj će sudjelovati Dan Marom, Hrvoje Prpić – jedan od najpoznatijih poslovnih anđela i uspješnih poduzetnika u Hrvatskoj, Matej Ujević – jedan od osnivača startupa Digital Assets PowerPlay te Ladislav Jurić.

Drugi dan radionice namijenjen je osobama koje planiraju pokrenuti crowdfunding kampanju i ponudit će uvod u sve aspekte planiranja i pokretanja uspješne kampanje, kao i priliku za postavljanje praktičnih pitanja i mentorske razgovore s predavačima.
 
Sudjelovanje na radionici je besplatno.
Za sve dodatne informacije i prijavu posjetite www.crowdx.eu