CROATIAN REGIONS OFFICE

28/02/2018

Croatian Regions Office (dalje u tekstu Ured) osnovan je 2007. godine od strane Varaždinske razvojne agencije, kao spojna točka između hrvatskih gradova i regija te EU, u cilju jačanja međunarodne suradnje i promocije hrvatskih gradova i regija na europskoj razini.

 

Djelokrug Ureda obuhvaća široki raspon tema, od informiranja o politikama EU do pružanja pomoći u pronalaženju partnera i uspostavljanju veze između njih i drugih europskih regija i gradova na temelju zajedničkih interesa. Također, Ured sudjeluje na seminarima, konferencijama i događajima u Bruxellesu u ime članova i predstavlja njihove interese u raznim europskim mrežama.

Ured je dio Hrvatske poslovne mreže i sastoji se od regionalnih predstavničkih ureda RH, predstavništva Hrvatske gospodarske komore, Stalnog predstavništva Republike Hrvatske u EU, predstavništva Hrvatske turističke zajednice i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Belgiji, a trenutno zastupa četiri županije (Krapinsko- zagorsku županiju, Međimursku županiju, Varaždinsku županiju i Zagrebačku županiju), tri grada (Koprivnica, Rijeka i Varaždin) i Općinu Vidovec.

 

Više informacija o Uredu možete pronaći na web stranici http://www.croatianregions.eu/, a najnovije vijesti možete pronaći u newsletteru na poveznici.